Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

 

A bor iránti elkötelezettségünk többek között a gyermekkori élményeinkre vezethető vissza, hiszen mindkettőnk családjában fontos szerepet játszott a szőlőtermesztés, illetve a borkészítés.

 

Gelencsér Gergő

A budafoki Soós István Élelmiszeripari Szakközépiskolában jártam, ahol tanulmányaim alatt lehetőségem nyílt laborképzésen részt venni Finnországban. Ezután a Budapesti Corvinus Egyetemen folytattam tanulmányaimat, ahol Bor-és üditőitalipari technológusmérnökként szereztem diplomát. 2004 áprilisától dolgoztam a Badacsonyi Pincegazdaság ZRt. pincevezetőjeként. Emellett intenzíven részt vettem családi pincészetünk termelési, feldolgozási és értékesítési folyamataiban. Így az elméleti tudás mellett nagypapám, illetve édesapám irányításával szert tettem a gyakorlati ismeretekre is. Nagypapám az állami gazdaság Szentbékkállai pincéjének volt a pincevezetője, édesapám pedig saját családi gazdaságot alakított ki. Így én harmadik generációként gyarapítom a család elismeréseit. 2004-ben jövedéki ügyintézői képesítést szereztem. 2005-2006-ban másodállásban a Badacsonyi Borvidéken voltam hegybíró. 2006-ban Romániában szűréstechnológiai képzésen vettem részt. 2009-ben Etyekre kerültem, ahol elsődleges feladatom volt a borvidékre tervezni egy bor és pezsgő pincészetet, majd az itt található 45 ha szőlő és 30 ha gyümölcsös művelésének megreformálásával és a megtermelt termés értékesítésével is foglalkoztam. 2010 év elején a Badacsonyi Pincegazdaság ZRt-nél egy új borászat technológiai tervezését kaptam meg feladatként, valamint ezzel együtt a pályázati megfeleltetés feltételeinek megteremtését. Ebben az évben a Badacsonyi Pincegazdaság főborásza lettem, ahol 165 ha szőlő és a borágazat működősét kezdtem el koordinálni és megújítani. 2010-ben elvégeztem a WSET sommelier képzés felsőfokú bortanácsadói tanfolyamát. Szakmai tanulmányutakon, tanfolyamokon vettem részt Olaszországban, Svájcban, Ausztriában és a Németországban.

 

Gelencsérné Tulézi Rita

Szüleimmel korábban vadszőlő termesztéssel foglalkoztunk, mely oltóvesszőként az oltott nemes szőlőt ellenállóbbá teszi, erőteljesebb növekedést és fejlődést biztosít. A gimnázium elvégzése után a Budapesti Corvinus Egyetemre jelentkeztem, ahol „B” szakiránynak a borászatot választottam. Az egyetemi évek alatt végzett munkám során logisztikai és könyvelői tapasztalatokat gyűjtöttem. Szakmai gyakorlatomat a Tihanyi Apátsági Pincében töltöttem, diplomamunkámat pedig az ott szerzett információk és ismeretek alapján a Balatonfüred-Csopaki borvidék borkultúrájának, és a borfogyasztói szokásoknak a vizsgálatáról írtam. 2005-ben az Árukezelési és Áruforgalmazási Tanszéken okleveles élelmiszermérnöki diplomát szereztem.

Gyermekeim születése előtt egy bioélelmiszereket értékesítő cégnél, valamint egy külkereskedelemmel foglalkozó Kft-nél dolgoztam.

 

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Október / 2020 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 2312
30 nap: 179
24 óra: 4